• Nieuws
 • Agenda
 • Regio nieuws
 • Regio agenda

 • Nieuws archief
 • 27 - 02 - 2011 - Jubileum touwtrektoernooi


  Touwtrekvereniging It Heidenskip bestaat dit jaar 25 jaar en dat werd het weekend van 25 en 26 februari gevierd met een internationaal touwtrektoernooi in Koudum. It Heidenskip won de 680 kilo-klasse.

  Verslag internationaal indoor touwtrektoernooi ttv it Heidenskip op 25 en 26 februari 2011:

  Vrijdagavond 25 februari was de opening van het internationale indoor touwtrektoernooi van ttv it Heidenskip in Koudum vanwege hun 25-jarig jubileum in 2010. Er waren 6 teams, samengesteld uit touwtrekkers uit allerlei verenigingen en in sommige teams zaten wel 8 mensen uit 8 verschillende verenigingen. Het was bedoeld voor de onderlinge verbroedering en het was ook een gezellig samenzijn maar er werd hard gevochten voor de punten. Na de poule wedstrijden werden er nog finales achteraan getrokken zodat er ook een officiële nummer 1, 2 en 3 waren die met elkaar na afloop lekker van oranjekoek konden smullen.

  De uitslag is als volgt:

  Team ´Zwart´ heeft gewonnen met daarin de volgende touwtrekkers: Gerard Roeters (Bakkeveen), Durk Tjalma (Parrega), Henk Miedema (it Heidenskip), Jelmer Salverda (Deinum/Britsum), Peter Sellars (Raunds Woodbine), Aitxitxe (Abadino), Arie van Vliet (Deinum/Britsum), Marten Bauke de Jong (it Heidenskip) en coach Ane Woudstra (Deinum/Britsum).

  Nummer 2 was team ´Geel´ met daarin de touwtrekkers: Andrew Snow (Raunds Woodbine), Henk Miedema (it Heidenskip), Jan van der Meulen (Raard), Hilbrand Hiemstra (Bakkeveen), Jan Bernard Feenstra (It Heidenskip), Richard Kneightley (Raunds Woodbine), Martin van Smeden (Bakkeveen), Douke van der Weide (Deinum/Britsum) en coach Marten van der Wal (it Heidenskip).

  Nummer 3 was het team ´Blauw´ met daarin de touwtrekkers: Meine Kampen (it Heidenskip), Martijn Grijsen (Bakkeveen), Jelle van der Velde (it Heidenskip), Martin Heeres (Parrega), Harold de Boer (Deinum/Britsum), Sander de Vries (Parrega), Toni (Abadino), Michael Dalton (Raunds Woodbine) en coach Jan Kampen (oud coach it Heidenskip).
   
  De echte topper van het jubileum toernooi was zaterdag 26 februari 2011. In drie verschillende gewichtsklassen werd gestreden om de eer en titel. Na een korte opening van Arjen Kampen, voorzitter van ttv it Heidenskip en het Fries Volkslied, werd gestart met de 640 kg. klasse. Speaker op de dag was Wout de Jong die op zijn eigen ludieke manier de wedstrijden van commentaar voorzag.
  In deze klasse deden 9 teams mee, nl. Lagerweij A en B, Abadino uit Spaans Baskenland, West Friesland, Deinum/Britsum, Eibergen, Horsman, Raundswoodbine uit Engeland en Monnickendam.
   
  Er waren hele mooie en zware wedstrijden, maar al snel werd duidelijk dat Abadino niet voor niets de reis had gemaakt. Zij wonnen uiteindelijk de poulewedstrijden, gevolgd door Lagerweij A en Deinum/Britsum en Monnickendam. Na de poule wedstrijden volgden nog finales tussen de beste vier teams. In de eerste 1/2 finale was Abadino te sterk voor Deinum/Britsum en Lagerweij A te sterk voor Monnickendam. Deinum/Britsum won vervolgens op hun eigen manier, dus technisch touwtrekken, de bronzen finale van Monnickendam, een team die meer op kracht trekt.
  De finale was een mooie strijd maar de Basken waren toch nog een maatje te groot voor Lagerweij ook al probeerde Lagerweij er van alles aan te doen om de 1e prijs te behalen.

  Poule uitslag was:

  1. Abadino                        24 pnt
  2. Lagerweij A                  21 pnt
  3. Deinum/Britsum            18 pnt
  4. Monnickendam              15 pnt
  5. Lagerweij B                  12 pnt
  6. West Friesland              9 pnt
  7. Raunds Woodbine         6 pnt
  8. Eibergen                       3 pnt
  9. Horsman                      0 pnt

   Einduitslag 640 kg.:
  1. Abadino Spaans Baskenland
  2. Lagerweij A
  3. Deinum/Britsum
  4. Monnickendam.

  Na een korte pauze werd gestart met de 8-tallen tot 600 kg. Hier streden 6 teams om de eer, waaronder opnieuw Abadino, Lagerweij A en B, Horsman, Monnickendam en West Friesland.
  Ook hier bleek weer dat Abadino en Lagerweij A de sterksten waren in de poule, gevolgd door West Friesland en Lagerweij B. Na mooie wedstrijden gingen de beste vier teams naar de finales. Abadino was te sterk voor West Friesland en Lagerweij A was te sterk voor  Lagerweij B. Het is jammer dat twee teams van één vereniging tegen elkaar moeten trekken in de halve finale maar de toss beslist.
  Na een zware strijd werd West Friesland de gelukkig winnaar van brons en was Abadino wederom te sterk voor Lagerweij A in de finale. Dus er ging weer een mooie tegel met opdruk als prijs mee naar Baskenland.

  Poule uitslag:

  1. Abadino            15 pnt
  2. Lagerweij A      12 pnt
  3.  West Friesland 9 pnt
  4. Lagerweij B      6 pnt
  5. Monnickendam  3 pnt
  6. Horsman          0 pnt

  Einduitslag 600 kg.
  1. Abadino
  2. Lagerweij A
  3. West Friesland Nibbixwoud
  4. Lagerweij B

   
  Hierna kwam de afsluitende gewichtsklasse aan bod - de 680 kg. klasse - en kon eindelijk de organiserende vereniging laten zien dat zij niet voor niets al twee maal wereldkampioen zijn geworden in deze klasse. Er deden maar liefst 11 teams mee, te weten: West Friesland, Bakkeveen, Monnickendam, it Heidenskip, Veenseboys, Raard, Abadino, Groene Oase, Deinum/Britsum, Parrega en Raunds Woodbine.
   
  Het waren mooie wedstrijden maar bij sommige verenigingen kon je zien dat de meeste touwtrekkers al aardig moe werden na zo'n lange dag maar de touwtrekkers van it Heidenskip, Bakkeveen en Parrega waren nog fris omdat zij alleen deze klasse meededen.
  Parrega en it Heidenskip wonnen eigenlijk alles en toen zij elkaar tegenkwamen in de poule, werd het een gelijk spel. Hiermee was de toon gezet voor it Heidenskip want wilden zij de strijd winnen, dan konden zij zich geen missers meer permitteren. Abadino (met vier touwtrekkers van Lagerweij) was wederom zeer sterk en had een martelpartij tegen Parrega waar Abadino uiteindelijk won en hier conditioneel beter van herstelde dan Parrega. Deinum/Britsum had het zwaar maar deed goed mee om de punten.
  It Heidenskip won de poule, gevolgd door Abadino. Abadino had evenveel punten als Parrega maar omdat het onderlinge resultaat in het voordeel van Abadino was geweest, eindigde Parrega op de 3e plek en Deinum/Britsum ging als 4e naar de finales.
   
  In de halve finale was it Heidenskip een maatje te groot voor Deinum/Britsum en Abadino was te sterk voor Parrega.
  De bronzen strijd was een mooi Fries onderonsje maar er werden geen cadeautjes weggegeven. Het ging hard tegen hard maar uiteindelijk kon Deinum/Britsum de techniek en stand het beste vasthouden en won uiteindelijk beide wedstrijden zodat zij de 2e bronzen prijs van die dag in ontvangst konden nemen en was Parrega terecht teleurgesteld omdat het er in de poule naar uitzag dat zij de finale zouden halen.
  De finale was erg spannend!! De eerste trek ging Abadino gelijk in de aanval en was zo krachtig dat zij it Heidenskip bijna over de streep hadden maar it Heidenskip bleef verdedigen en kon ongeveer 20 tot 30 centimeter voor de streep de partij omzetten in aanval en wist Abadino weer bijna 4 meter mee terug te nemen zodat de eerste trek voor it Heidenskip was. De tweede partij was de aanval van Abadino minder fel maar ook toen moest it Heidenskip alles geven om te winnen en dat lukte zodat zij op eigen toernooi de 1e prijs in ontvangst mochten nemen in ´hun´ klasse.

  Poule-uitslag:

  1. It Heidenskip    28 pnt
  2. Abaidino           25 pnt
  3. Parrega                        25 pnt
  4. Deinum/Britsum 22 pnt
  5. Monnickendam  18 pnt
  6. West Friesland  15 pnt
  7. Bakkeveen       12 pnt
  8. Raundswoodbine 9 pnt
  9. Groene Oase     6 pnt
  10. Veense Boys     3 pnt
  11. Raard               0 pnt

  Einduitslag 680 kg:
  1. It Heidenskip
  2. Abadino
  3. Deinum/Britsum
  4. Parrega.
   
  Hierna was de afsluiting van het succesvolle en gezellige toernooi en kreeg coach Feike van der Heide van it Heidenskip een mooie Baskische pet van Abadino overhandigd als cadeau volgens Baskische traditie en werd er door Lagerweij een mooie foto aangeboden.
   
  Vervolgens werd de dag met een buffet afgesloten en kan de jubilerende vereniging terugzien op een heel geslaagd toernooi!!
  Waarschijnlijk is dit het laatste actieve toernooi van coach Feike van der Heide geweest en heeft hij dit op eigen toernooi succesvol afgesloten.
   
  Met sportieve groet,
   
  Maaike Hornstra

  Kijk voor foto's op www.ttvitheidenskip.nl

  En voor een filmpje: 

  http://www.stjoerder.nl/pageid=10/articleid=2057

    Terug  • Yn.Ge.Wikkel
  • Wereldwinkel
  • Slapen in It Heidenskip
  • roeloffopma.nl
  • Skerven
  • Ida Hylkema
  • Bouwkundigburo Kampen
  • Gebr. Van der Wal
  • De Wolvetinte
  • Ytsen Renema
  • Houtkachelwarmte
  • Buma  it-heidenskip.nl - Makke troch Roelof Fopma.nl