• Nieuws
 • Agenda
 • Regio nieuws
 • Regio agenda

 • Nieuws archief
 • Nieuws


  Wanneer u meer wilt weten over een van onderstaande onderwerpen, klikt u op de desbetreffende link.

  11 - 07 - 2024 - Bankje opgefleurd

  De afgelopen tijd is het betonnen bankje bij de Branburren helemaal opgefleurd. Het geheel is prachtig beschilderd door Maria Bouwhuis.

    Lees verder

  08 - 04 - 2024 - Lammetjesdag

  Op kraamvisite bij de lammetjes

    Lees verder

  05 - 03 - 2024 - ‘Oerpolderweer’ teistert hardlopers

  ‘Echt Oerpolderweer’, zo klonk het zondagmiddag 18 februari in It Heidenskip. De regen en wind maakten de hardloopwedstrijd door de Heidenskipster vlakte heroïsch. Niet alleen voor de 97 deelnemers, maar ook voor de vrijwilligers.

    Lees verder

  11 - 02 - 2024 - De Bakensfeart heeft haar baken weer terug

  Na een aantal jaren van afwezigheid is de toegang tot de Bakensfeart weer van het driehoekig baken voorzien. Handig ter oriëntatie, komende vanaf de Fluessen!

    Lees verder

  05 - 12 - 2023 - Intocht Sinterklaas in It Heidenskip

  Op 2 december was het dan zover! De intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in it Heidenskip. Kinderen en ouders verzamelden op het parkeerterrein van de kerk. Theo Jolle had de microfoon en hij had gehoord dat Sint en de Pieten met de luchtballon .....

    Lees verder

  24 - 11 - 2023 - BBB grootste partij in It Heidenskip

  De BBB heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen in It Heidenskip de meeste stemmen gekregen. De partij kreeg 41,5 procent van alle stemmen. Tweede werd PVV en derde GroenLinks/PvdA.

    Lees verder

  18 - 11 - 2023 - Wood wide web in It Heidenskip

  Herfst, paddestoelen en het ondergrondse netwerk

    Lees verder

  16 - 11 - 2023 - Leeuwarder Courant peilt stemming in It Heidenskip

  In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen trekt de Leeuwarder Courant door de provincie om de stemming te peilen rondom de grote verkiezingsthema's. Dinsdag 14 november stond landbouw en natuur in It Heidenskip centraal.

    Lees verder

  05 - 08 - 2023 - Zaterdag 5 augustus: de Nationale Fierljep Manifestatie op het fierljepterrein in It Heidenskip

  Op zaterdag 5 augustus 2023 vond de Nationale Fierljep Manifestatie plaats op het fierljepterrein van It Heidenskip. I.v.m. het slechte weer kregen de plaatsingsrondes op de avond een vervolg en werd op zondagmiddag 6 augustus de finale gesprongen.

    Lees verder

  21 - 07 - 2023 - Studio sluit jubileum in stijl af

  Met een openlucht festival en de opvoering van de rockopera 'It Swurd fan Damocles' heeft Fanfare Studio haar 125-jarig jubileum in stijl afgesloten. De jubilaris kan terugkijken op een geslaagde verjaardag.

    Lees verder

  05 - 06 - 2023 - Studio viert verjaardag in stijl

  Studio is 125 jaar en dit heugelijke feit werd groots gevierd met het theaterstuk '125 jier muzykferiening Studio It Heidenskip'. De belangstelling was zo groot, dat er een extra voorstelling werd gegeven.

    Lees verder

  01 - 06 - 2023 - Koeriersdienst strandt in tuin

  Op woensdag 1 juni om ongeveer 4 uur in de ochtend belandt een auto van een koeriersdienst in een tuin in de dorpskern van It Heidenskip. De bestuurder is van de weg geraakt als gevolg van mogelijk overstekend wild. De auto heeft eerst een paal geramd, v

    Lees verder

  29 - 05 - 2023 - Mooi Heidenskip    Lees verder

  13 - 05 - 2023 - Ransuil weer gespot in It heidenskip

  Er zijn weer meerdere ransuil nesten met jongen in ons dorp. Je ziet de uiltjes zelden maar je hoort hun kenmerkende roep als het donker is. Soms valt een jong uit het nest als het het vliegen oefent door de vleugels uit te slaan. Alle begin is ook hier m

    Lees verder

  07 - 05 - 2023 - Rintocht en barbecue

  Jong en oud waren 6 mei weer present op de traditionele rintocht met barbecue die was georganiseerd door de feestcommissie. Uitvalsbasis was deze keer de boerderij van Tsjeard en Iris Buma. En ondanks de dreigende luchten was iedereen voor de bui binnen.

    Lees verder

  29 - 04 - 2023 - Fotorubriek Mooi Heidenskip

  Fotorubriek Mooi Heidenskip 'Mooi Heidenskip' staat voor mooi landschap, mooie natuur in brede zin. Wij willen dat graag laten zien. Doe mee! Klik op de foto en lees verder.

    Lees verder

  24 - 04 - 2023 - Biologische pluimveehouders in de knel

  Evert Bakker en Lisa van der Goot runnen het biologische leghennenbedrijf 'De Utrin' aan de Koaidyk. Daarnaast hebben ze een hoveniersbedrijf. In Nieuwe Oogst vertellen ze over hun dilemma.

    Lees verder

  18 - 04 - 2023 - Afsluiting spoorwegovergang Heidenskipsterdyk (Workum)

  Wegens werkzaamheden aan het spoor is de spoorwegovergang in de periode 14 april tot 24 april gestremd. Verkeer naar en van It Heidenskip wordt omgeleid via Koudum. De stremming geldt ook voor fietsers en voetgangers!

    Lees verder

  30 - 03 - 2023 - Ontwerp-beheerplan Natura 2000 Merengebied ter inzage

  Het Natura 2000-ontwerp-beheerplan Merengebied is op 14 maart vastgesteld door Gedeputeerde Staten en ligt tot 1 mei 2023 ter inzage. In die periode kan iedereen een zienswijze indienen. De planning is om het definitieve beheerplan uiterlijk 1 juni vast t

    Lees verder

  16 - 03 - 2023 - It Heidenskip stemt massaal op BBB

  De verkiezingen voor de Provinciale Staten en Wetterskip Fryslân hebben ook in It Heidenskip een enorme overwinning opgeleverd voor de nieuwkomer BBB. BBB kreeg ruim 60 procent van de stemmen.

    Lees verder

  28 - 02 - 2023 - Noorderlicht boven It Heidenskip

  Voor het Noorderlicht is een tocht naar Noord-Scandinavië niet altijd nodig. Ook in Nederland is het deze dagen te zien. Diedrik Brandsma maakte deze foto op 27 februari.

    Lees verder

  20 - 02 - 2023 - Oerpolderloop weer als vanouds

  Na een paar jaar afwezigheid vanwege corona en de verwaaide versie vorig jaar, konden hardlopers zondag 19 februari weer als vanouds genieten in It Heidenskip.

    Lees verder

  18 - 01 - 2023 - Introductie digitale nieuwsbrief Ons Eeuwig Belang van de Protestantse Gemeente It Heidenskip

  Ons Eeuwig Belang - Een oude naam in een nieuw jasje. Ons Eeuwig Belang is een de naam van de vereniging, die er in 1886 voor heeft gezorgd, dat op Brânburren 18 een kerk is gebouwd (zie hier onder). Ons Eeuwig Belang is op de toekomst gericht en

    Lees verder

  29 - 07 - 2021 - Jeugd opent het NFM 2021

  Na een jaar noodgedwongen pauze is er dit jaar weer een (coronaproof) NFM op 31 juli. De jeugd streed op donderdag 29 juli al om de prijzen.

    Lees verder

  06 - 02 - 2016 - Geslaagde workshop 'Mentaal Sterk'

  Vrijdagavond heeft Berber van der Berg (sportpsycholoog) in It Swaeigat een interessante workshop gegeven voor een groep voornamelijk jonge Fierljeppers, en voor andere belangstellenden, zoals kaatsers, schrijvers, lopers, schaatsers en biljarters.

    Lees verder

  00 - 00 - 0000 -    Lees verder  • Ytsen Renema
  • De Wolvetinte
  • Slapen in It Heidenskip
  • Yn.Ge.Wikkel
  • Gebr. Van der Wal
  • Skerven
  • roeloffopma.nl
  • Buma
  • Houtkachelwarmte
  • Bouwkundigburo Kampen
  • Wereldwinkel
  • Ida Hylkema  it-heidenskip.nl - Makke troch Roelof Fopma.nl